пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

Всім серцем любіть Україну свою!

 

День Незалежності – це одне з найважливіших свят для українців.

 

Людина народжується на світ і разом з життям отримує в спадок мабуть найбільше і безцінне багатство: Батьківщину.

Її не вибирають за смаком і бажанням, так само як не вибирають неньку-матір. Вітчизна, як і рідна мати, – це наша доля, яка дісталась нам на радість і на горе, на всі випробування, біди і захоплення, на безперервну щоденну працю і свята. І тому приймати її потрібно такою, якою вона є, без сорому і незадоволення, без заздрощів до територіальної незалежності людей інших великих держав.

 Україна... Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво -Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу – таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. І сьогодні ми святкуємо річницю проголошення незалежності нашої держави.

 З проголошенням незалежності України змінилося і ставлення  світової спільноти до нашої держави. Ми повинні пишатися тим, що зростаємо на цій славетній землі і з гордістю та гідністю носити ім’я «українець», що ми є носіями мелодійної, чарівної мови. Ми можемо читати твори українських митців в оригіналі, насолоджуватися музикою славетних земляків.

Хай же мир і дружба поєднають всіх,
І дзвенить дитячий безтурботний сміх.
Нам зоріє доля світла і ясна.
Рідна мати Батьківщино,
Ти ж у нас одна! 

Плекаємо надію на те, що територіальна цілісність України залишиться непорушною. Нам слід пам’ятати про численні жертви наших співвітчизників, що покладені на вівтар Незалежності, Соборності, Державності, проте пам’ятати тих, хто своєю працею веде нашу країну вперед.










 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар